Петролът стигна най-ниската си стойност от 2,5 г.Dow Jones намаля

...
 Петролът стигна най-ниската си стойност от 2,5 г.Dow Jones намаля
Коментари Харесай

Петролът рекодно евтин, рублата се срина

 
Петролът стигна най-ниската си стойност от 2,5 г.Dow Jones понижа до равнището от май 2019Рублата падна до 73 за евроПубличните компании изгубиха 5 трилиона
Заради ковид международните борсови показатели доближиха рисково дъно.

Под 49 $ за барел падна цената на петрола вид Брент на борсата в Лондон в петък, оповестиха международните организации. Това е рекордно ниско равнище за последните 2 години и половина.

За финален път на такава котировка той се търгуваше през юли 2017 година. Априлските фючърси пък доближиха 3,5 годишно дъно, с котировки под 44 $ за барел.

От началото на годината петролът загуби към този момент 20 процета от цената си поради опасността от ковид и забавянето на международната стопанска система.

Смъртоносната болест донесе антирекорди и на фондовите тържища, най-големите за десетилетие.

Американският Dow Jones понижа до ниското равнище от май предходната година, а NASDAQ загуби целия си растеж, изработен от ноември до момента. Руските финансови показатели се сринаха с 15 %, рублата падна до 73 за евро.

Падането на международните борсови котировки е по-силно от това по време на икономическата рецесия през 2008 година, а обществените компании към този момент се лишиха от порядъка на 5 трилиона.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР